Известие

Collapse
No announcement yet.

Центровка на 156-помогнете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Центровка на 156-помогнете

Здравейте всички манияци на Алфа Ромео Не можах да намеря подобна тема във форума и затова ви пиша.Имам 156 2.0 мотор и белязката на десния вал на главата не ми съвпада и с доста ми бяга така е и на един мои приятел,така ли е при вас и проблем ли е??
    Alfa Romeo156 2.0 ts

Здравей за да направиш центровка на този двигател се ползват специални пети с които се застопоряват разпределителните валовете в горна мъртва точка. И двете шайби на разпределителните валове са разджижни така че няма как да направиш центровка без въпросните пети.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Виждам че си от Бургас да ми препоручаш някои маистор.Зашото моите маи не ги бива.Има ли проблем за колата като се разминават така???
      Alfa Romeo156 2.0 ts

Comment

Също така забравих да спомена че като ми смениха ролки, рермъци и т.н. взе да ми вие нещо,казаха ми че е от новите ролки??? така ли е ??
        Благодаря ти предварително
        Alfa Romeo156 2.0 ts

Comment

Не е нормално да вие има нещо гнило.
          А ако искаш имам пети за зацепване пиши ми на лични съобщения ще се разберем нещо.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

В никакъв случай не трябва да вие. А обяснението че било от новите ролки е направо смехотворно - предполагам че ремъка е пренатегнат. Има начин за монтаж на ангренажния ремък и обтяжната ролка и начин на обтягането, описан е подробно например в AutoData. И както колегата по-горе спомена центровката на разпределителните валове се извършва със специално изработени за това пети. С две думи, ghoost, сменяй майстора.
            Alfa 156 1.8 TS
            FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

ПЕТИ

Може ли някой от вас колеги да ми каже от каде да си купя тези толкова необходими пети

Comment

156

Не само пети ти триябват а също и индикатор за горна мъртва точка

Comment

Аз моите ги купих от тук но ги чаках 20 дни сега може да имат и налични
                  http://vesko.net/usag.html
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

КОЛЕГА ИНДИКАТОРИ СИ И ИМАМ ТРЯБВАТ МИ ПЕТИТЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ НЕЩО ПО ЕВТИНО ОТ E BAY UK

Comment

Абе ти занеш ли как изглеждат тези пети на картинката са много цветове правоъгълничета подредени в един куфар цъкни там това е каталога с петите. пише автомобилни инструменти отвори го и потърси.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                        Аз моите ги купих от тук но ги чаках 20 дни сега може да имат и налични
                        http://vesko.net/usag.html
                        Имат, аз Веско го познавам. Имат пълен комплект, но мога да ти уредя само за твоята. Около 80лв. май струваха. Индикатора за горна мъртва точка е препоръчителен. И НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ВИЕ!!! ИМА И ПИНИЗ ЗА вала с вариатора

Comment

ИМА И ПИНИЗ ЗА вала с вариатора
                          Би ли споделил какъв е "пиниза", колега?
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                            Би ли споделил какъв е "пиниза", колега?
                            Не знам точно, но имаше положение в което се поставяше при зацепване - натегнато ли, ненатегнато ли, но имаше значение. Питайте някой от сервизните, например Боби_33

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                              Имат, аз Веско го познавам. Имат пълен комплект, но мога да ти уредя само за твоята. Около 80лв. май струваха. Индикатора за горна мъртва точка е препоръчителен. И НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ВИЕ!!! ИМА И ПИНИЗ ЗА вала с вариатора
                              Аз бих препоръчал за определяне на ГМТ белега на маховика и на скоростната кутия съвпада идеално с ГМТ. С разни отверки и тгакива определянето е неточно.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X